BIOGRAFIJA

Jovana Andrić Popović je rođena 17.maja 1993. godine u Beogradu. Studirala je glumu na “Akademiji umetnosti” i molekularnu biologiju i fiziologiju na “Biološkom fakultetu” na Univerzitetu u Beogradu. Iako je bila istaknut student, Jovana je odlučila sa 27 godina da odustane od svoja dva poziva i krene novinarskim vodama.

Svoje glumačko iskustvo danas svakodnevno koristi ispred objektiva Hype televizije. Kako je film i dalje njena velika ljubav, Jovana je pokrenula svoj autorski projekat “Back to cinema”, koji prati dešavanja iz sveta filmske industrije. Široj publici je poznata kao Beba, po nadimku koji je dobila igrajući istoimeni lik u seriji “Priđi Bliže” reditelja Petra Stanojlovića 2010. godine.

Upoznali ste je kao mirnu, nežnu i “nesnađenu” srednjoškolku, koju su svi gledaoci brzo zavoleli, ali u tom trenutku niko nije mogao da pretpostavi da je Jovanina najveća želja da bude mlada mama. U roditeljskoj ulozi se ostvarila sa samo 21 godinom i sada je mama dvoje dece. Zbog porodice i karijere je spremna da ne spava. Uživa u osećaju kad zna da je sve štiklirala iz svog planera. Pored izvršavanja svakodnevnih obaveza, ona uvek nađe snagu da nasmeje kolege.